Під Харковом відновили міст (Фото)

06.07.2017 06:00 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
7 липня рух по мосту в Балаклійському районі планують відновити.

5 липня заступник начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Сергій Пляка розовів, що минулого тижня дорожники взялися до робіт на дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград. Там планується відремонтувати ділянку протяжністю 7 км між селами Фасов Скит і Таранівка. На даний момент виконано підготовчі роботи, відфрезеровано ділянку протяжністю 2,5 км. Також почалися роботи на дорозі Мерефа - Зміїв, де планують замінити асфальт на ділянці в 2 км.

Почалася підготовка до укладання нового покриття в Краснокутську - тут запланований ремонт двох ділянок дороги.

Жителів міста під Харковом відключають від каналізації

Крім того, на минулому тижні тривали роботи на трасі Київ - Харків - Довжанський від Чугуєва до повороту на Куп'янськ - виконано роботи з укладання вирівнюючого шару асфальту протяжністю 8,2 км (100 %). Використано 15,6 тис. тонн асфальтобетону. Почалися роботи на ділянці дороги в Ізюмі - укладено 4 км вирівнюючого шару, використано понад 8 тис. тонн асфальтобетону.

На трасі Чугуїв - Мілове виконано розпушування 17,5 км існуючого покриття для відновлення основи методом холодного ресайклінгу, укладено 4,2 км вирівнюючого шару асфальтобетону та 14,4 км верхнього шару покриття із щебенево-мастичного асфальтобетону.

Також Сергій Пляка зазначив, що в області ведеться активна робота з ремонту мостів. Так, вже 7 липня планується відновити рух по відновленому мосту в Балаклійському районі.

«По мосту зможуть рухатися транспортні засоби вагою до 10 тонн та пішоходи. Експертиза, яку фахівці проведуть протягом тижня, покаже, чи можливо вирішити рух транспортних засобів вагою до 20 тонн», - уточнив заступник керівника Служби автодоріг.

Також проводяться капітальні роботи на мосту в Ізюмі: виконано демонтаж конструкцій проїзної частини, облаштування нових деформаційних швів, накладної плити на двох прогонових будовах з боку Довжанського, облаштування гідроізоляції. Триває армування плит прогонових будов.

«Одним з найважливіших об'єктів є шляхопровід через залізничну колію в районі села Губарівка Богодухівського району. Зараз там йде буріння свердловин під нові опори. В цілому роботи виконано на 27 %», - розповів Сергій Пляка.

Він також повідомив, що на минулому тижні було завершено роботу з підготовки документації для затвердження переліку об'єктів, ремонт яких буде проводитися коштом перевиконання митного збору.

«Це другий перелік, до нього входять 13 об'єктів. По першому, до якого увійшли 14 об'єктів, ми вже працюємо. Підкомітет Верховної Ради розгляне наші пропозиції 11 липня, - розповів Сергій Пляка. - Не чекаючи затвердження, ми вже почали тендерні процедури по цих об'єктах, щоб у найкоротші терміни розпочати роботи».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта