Під Харковом проходять командно-штабні навчання з територіальної оборони

03.04.2018 17:57 Область Online
Фото: facebook.com/kharkiv.rmc Фото: facebook.com/kharkiv.rmc
3 квітня на Харківщині розпочалися масштабні командно-штабні навчання з територіальної оборони, що проводяться під керівництвом Оперативного командування «Схід».

У проведенні даного заходу беруть участь тисячі воїнів Збройних Сил України та інших силових відомств нашої держави.

— Завдання, що відпрацьовуються, дуже відповідальні і складні, але цілком реальні для людей у погонах. Після доведення розпоряджень і наказів армійці негайно приступили до підготовки до практичної роботи. Зокрема військкомати відпрацюють взаємодію між штабом зони тероборони в Харкові та всіма районними штабами. Пізніше виконуватимуться заходи з охорони державних адміністрацій, військових комісаріатів, різних стратегічних об’єктів, посилення захисту державного кордону поблизу одного із пропускних пунктів, а також ліквідовуватимуться наслідки умовної надзвичайної ситуацій на території Харкова, — розповів начальник Харківського військового гарнізону полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, у рамках практичного заходу у Богодухівському районному військкоматі вже успішно здійснено призов із запасу близько півтори сотні воїнів-резервістів, які тимчасово стали до лав роти охорони військової установи.

У Богодухові близько 50 воїнів-резервістів, які раніше не мали армійського досвіду, урочисто склали Військову присягу  українському народу.

4 квітня на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади, що неподалік Чугуєва, відбудеться практична фаза навчань із територіальної оборони та виконання бійцями роти охорони Богодухівського районного військкомату бойових стрільб зі стрілецької зброї, відпрацювання ними спеціальних тактичних вправ, умовне знешкодження ворожих мін. Про це повідомили у регіональному медіа-центрі МО України у місті Харкові.

Командно-штабні навчання на Харківщині триватимуть до 05 квітня.

Микола Мельник

Теги: