Під Харковом ремонтують трасу на Суми

27.04.2018 08:35 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Роботи на першій ділянці дороги Харків — Охтирка планують завершити до кінця тижня.

«Ділянка 1,2 км перед селом Дворічний Кут (Дергачівський район) відфрезерована. Почалися роботи з укладання асфальтобетонної суміші. Роботи на цій ділянці до кінця тижня будуть завершені, — сказав Сергій Пляка. — Паралельно проходять роботи з підготовки дорожнього покриття до укладання суміші на ділянці від Богодухова до Губарівки». Про це повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

Також, за його інформацією, розпочаті роботи на дорозі Київ — Харків — Довжанський. Дорожні служби працюють на ділянці від повороту на місто Куп’янськ у бік Ізюма. Відфрезеровано близько 11 км дороги.

«Окрім того, другий день вже проводяться роботи на дорозі Харків — Зміїв — Балаклія — Горохуватка. Підприємство, яке виграло тендер, почало процес ліквідації великої ямковості. Триває підготовка до укладання асфальтобетонної суміші. Далі переходимо до Васищевого для того, щоб за тиждень підготувати і почати вкладати вирівнювальний шар за допомогою асфальтоукладників», — сказав Сергій Пляка.

Розпочинаються ремонтні роботи на дорозі Мерефа — Лозова — Павлоград: ліквідація глибоких ям та фрезерування суцільними ділянками.

За словами Сергія Пляки, цього тижня відбулись три тендерні процедури по об’єктах, на яких виконуватимуться роботи митним коштом: Старий Мерчик — Красний Кут, Кегичівка — Старовірівка, Мерефа — Зміїв.

«Також хочу зазначити, що тривають роботи з ліквідації ямковості. Зокрема, ми повністю завершили цей процес на ділянці кільцевої дороги від авторинку до смт Високого і до Олексіївки. Плануємо до 1 травня закінчити ділянку від Олексіївки до повороту на місто Чугуїв. Повністю завершені роботи на ділянці від Високого до перехрестя з проспектом Гагаріна в м. Харкові — майже 14 км. На початку травня будуть завершені роботи з ліквідації ямковості на ділянці від Харкова до кордону з Полтавською областю», — сказав Сергій Пляка.

Роботи тривають у районі Вишневого (Балаклійський район), біля села Кобзівка (Красноградський район), у районі Старого Салтова (Вовчанський район), три бригади виконують роботи з ліквідації ямковості на дорозі Мерефа — Лозова (поблизу Троїцького, Панютиного та кордону Первомайського та Лозівського районів). Роботи тривають поблизу Куп’янська.

Всього на дорогах області працює 39 дорожніх бригад.

Як зазначив начальник управління будівництва дорожнього комплексу Департаменту капітального будівництва ХОДА Ігор Турченко, роботи в першу чергу проводяться на найбільш зруйнованих ділянках та тих, якими проходять маршрути шкільних автобусів.

Роботи ведуться в Балаклійському районі (Андріївка — Курган — Мілове), Шевченківському (дорога Шевченкове — Безмятежне), Великобурлуцькому (Аркушине — Яєчне —  Гнилиця), Дворічанському (Тавільжанка — Петропавлівка), Зачепилівському (Зачепилівка — Рунівщина), Куп’янському (Шипувате — Кіндрашівка), Борівському (Борова —  Дружелюбівка), по Близнюківському — Близнюки — Верхня Самара, Сахновщинському (Сахновщина — Олійники), Кегичівському (Кегичівка — Крутоярівка), Ізюмському (Чорнобаївка — Новопавлівка). Роботи продовжуються на дорозі Харків — Липці в межах населеного пункту Циркуни.

Микола Мельник