Під Харковом тварини зі сказом пробираються на подвір'я будинків

18.01.2019 15:03 Область Online
Фото:fermbiz.ru Фото:fermbiz.ru
Черговий випадок зустрічі людини зі скаженою дикою твариною стався у Мерефі Харківського району.

Цього тижня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби зафіксували випадок сказу на Харківщині. У середу 16 січня житель Мерефи Харківського району на власному подвір’ї знайшов труп лисиці. Про підозрілу знахідку він повідомив спеціалістів ветеринарної медицини, які прибули на місце події для відбору патологічного матеріалу та проведення вимушеної дезінфекції.

На наступний день за результатами дослідження патологічного матеріалу було встановлено діагноз сказ.

Як повідомили у Держпродспоживслужбі, Харківське районне управління ініціювало проведення позачергового засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Мереф’янській міській раді.

Від 17 січня на території Мерефи накладені карантинні обмеження та затверджений план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин.

Спеціалісти Держпродспоживслужби проводять заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання.

 - У зв’язку зі складними погодними умовами, через брак їжі почастішали випадки, коли дикі м’ясоїдні тварини потрапляють у населені пункти. Існує велика ймовірність того, що вони можуть бути інфіковані  сказом та створюють загрозу для життя та здоров’я людей та домашніх тварин. При найменшій підозрі на зараження сказом (нанесення травми твариною, попадання її слини на тіло людини) слід негайно звернутися по медичну допомогу, - наголошують фахівці Держпродспоживслужби. 

Читайте також: У Лозовій чоловік хотів поцупити метал та опинився під завалами будинку