Під Харковом знайшли масштабне звалище боєприпасів. Фото

07.06.2018 17:45 Область Online
Фото: ДСНС Фото: ДСНС
6 червня співробітники одного з фермерських господарств у селищі Козача Лопань Дергачівського району Харківської області, під час обстеження поля виявили застарілий боєприпас.

Про подію було повідомлено ДСНС Харківської області. Прибувши на місце, фахівці ідентифікували знайдений металевий предмет як артилерійський снаряд діаметром 75 мм часів Другої світової війни. Також були ознаки наявності інших подібних боєприпасів під шаром ґрунту.

Того ж дня до місця виявлення боєприпасу прибула піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС Харківської області, яка провела його обстеження за допомогою металошукача. В цьому місці, а також в радіусі 50 м від нього, на глибині до 1 м піротехніки протягом дня віднайшли 492 застарілих німецьких артилерійських кумулятивних артснаряди калібру 75 мм.

У зв’язку із настанням темряви 6 червня піротехнічні роботи були тимчасово призупинені, а знайдені боєприпаси передані під охорону співробітникам Національної поліції.

7 червня піротехніки продовжили обстежувати дану місцевість на предмет виявлення інших вибухонебезпечних предметів. Запланований підрив виявлених снарядів на спеціальному майданчику.

Небезпеки найближчому населеному пункту Козача Лопань немає. Відстань до нього складає близько 1 км.

Микола Мельник