Підкуп виборця на Нововодолажчині — поліція почала розслідування

17.07.2019 15:58 Область Online
Фото: z-pravda.com.ua Фото: z-pravda.com.ua
Минулої доби, 16 липня, поліцейські Харківщини зареєстрували 18 повідомлень щодо порушень виборчого процесу.

Так, до Нововодолазького відділу поліції звернулась 69-річна пенсіонерка, яка повідомила, що невідомі поштою на її адресу надіслали посилку від імені кандидата в народні депутати України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Проводиться перевірка.

До Московського відділу поліції звернулась харків’янка, яка повідомила, що на перехресті проспектів Ювілейний та Тракторобудівників невідомі облили зеленкою перехожих і намет від кандидата у народні депутати України.

Також надійшло звернення члена однієї з партій про те, що по проспекту Московському виявлено бігборд, який носить зневажливий характер.

У місті Дергачі по вулиці Сумський Шлях фарбою пошкоджено бігборд з агітаційною інформацією політичної партії. Проводиться перевірка.

Про порушення правил агітації звернення надійшли до Київського, Шевченківського, Новобаварського, Основ’янського, Балаклійського, Барвінківського, Ізюмського, Первомайського, Чугуївського та Близнюківського відділів та відділень поліції.

Всі заяви та звернення зареєстровані у Журналі єдиного обліку територіальних відділів та відділень поліції, тривають перевірки.

Нагадаємо, що з початку передвиборчої кампанії поліцейські Харківщини зареєстрували 355 повідомлень щодо порушень виборчого процесу.

Також слідчими відкрито 41 кримінальне провадження. З них 9 — за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 1 — за ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму), 11— за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму), 19 — за ст. 296 (хуліганство), 1— за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, працівниками поліції складено 10 адміністративних протоколів: 1 — за ст. 178, 1 — за ст. 212-14, 8 — за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 137 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено.

Читайте також: У трьох районах Харківщини виявили порушення виборчого законодавства