У кількох районах Харківської області — масштабні підтоплення. Відео

02.04.2018 14:00 Область Online
У населених пунктах затоплено дороги, угіддя та частково будинки мешканців.

1 квітня підрозділи ДСНС Харківської області дев’ять разів виїжджали на ліквідацію наслідків підтоплень у Нововодолазькому, Харківському та Валківському районах.

Внаслідок паводку у Новій Водолазі, станом на 2 квітня, підтоплено близько півсотні помешкань на 20 вулицях. Вода проникла до погребів, де люди зберігають заготовлену консервацію. Про це повідомляє служба новин обласного телебачення «Сьогодення». Через те, що у Нововодолазькій територіальній громаді немає спецтехніки, аби боротися з підступаючою талою водою, місцеві жителі звернулися по допомогу до ДСНС. Рятувальники, які прибули до селища, намагалися впоратися з паводком, але за кілька хвилин були змушені поїхати на інший терміновіший виклик.

Присадибні ділянки місцевих жителів залишаються затопленими. Люди вкрай занепокоєні — вода будь-якої миті може піти у будинки.

У селищі Коломак рятувальники запобігли руйнуванню дамби на місцевому ставку — підступаюча вода загрожувала затопленням людським оселям.

Окрім цього, у Богодухівському районі сім'я опинилася у скрутному становищі — через підтоплення, люди не могли дістатися до власного помешкання. Рятувальники, прибувши до місця події, надали допомогу місцевим жителям. 


 

Подбайте про свою безпеку

 

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області проводиться постійний моніторинг оперативної обстановки. Наразі ситуація стабільна і контрольована, — повідомляють рятувальники. 

Читайте також: У Вовчанську затримали юнаків, що здійснили серію крадіжок

Олександр Ушаков