Прийомна родина з Дергачів отримала нове житло. Фото

27.08.2018 10:51 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Будівлю площею понад 270 кв. метрів обладнано всім необхідним для дитячого будинку сімейного типу. Тут є навіть сауна та дитячий басейн.

Прийомна родина Юр'євих зараз виховує чотирьох дітей: трьох хлопців та дівчинку та мріє взяти до себе ще кількох. До цього моменту сім'я жила в невеликій двокімнатній квартирі, інформує прес-служба ХОДА.

Як повідомила голова ХОДА Юлія Світлична, яка передала ключі від будинку голові родини, нову оселю для родини було придбано коштом державної програми.

– Більше ніж 270 квадратних метрів – на заміну тієї 2-кімнатної квартири, яку мала родина. Тут є всі умови. Через дорогу є ліцей, тому діти вже знають, куди ходитимуть до школи. А ми зробимо все для того, щоб родини мали можливість дарувати тепло дітям, які до цього були позбавлені батьківського піклування, – сказала Юлія Світлична.

Щоб родина мала змогу одразу переїхати у нове житло, будинок обладнали всім необхідним: тут є холодильник, пральна машина, мікрохвильова піч, телевізор, піч для готування їжі тощо.

– Будинок знаходиться в дуже зручному місці. Поруч школа, дитячий майданчик. Оселя велика та світла, тут є сауна й дитячий басейн. Діти дуже задоволені, – говорить голова родини Андрій Юр’єв. – Нам дуже приємно, що держава виявила турботу та допомогла нам у нашому бажанні побудувати будинок для дітей.


Уперше за всю історію України минулого року за ініціативи Президента Петра Порошенка були виділені кошти на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. У 2017-му в області було придбано 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, Зміївського, Харківського, Первомайського районів. Також торік придбали дві будівлі для дитячих будинків сімейного типу. Цього року реалізацію програми продовжено – в області планують закупити близько 30 квартир для дітей-сиріт та 5 будинків – для дитячих будинків сімейного типу.

Читайте також: Пожежу на сміттєзвалищі під Харковом гасять вогнеборці з кількох районів

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець