Призначені вибори в семи об’єднаних громадах Харківщини

19.08.2017 10:15 Область Online
Фото: vikna.if.ua Фото: vikna.if.ua
18 серпня Центральна виборча комісія під час засідання призначила перші вибори голів та депутатів у 202 ОТГ по всій Україні.

ЦВК призначила вибори на 29 жовтня 2017 року та оголосила про початок виборчого процесу 9 вересня. Загалом у виборах 29 жовтня за попередніми підрахунками ЦВК участь зможуть взяти 1 млн 330 тис. осіб, тобто близько 4 % усіх виборців України.

На Харківщині вибори відбудуться в семи громадах: Малоданилівській селищній ОТГ, Зачепилівській селищній ОТГ, Золочівській селищній ОТГ, Оскільській сільській ОТГ, Коломацькій селищній ОТГ, Наталинській сільській ОТГ і Малинівській селищній ОТГ.

Як пояснюють у ЦВК, "сьогодні кількість громад, у яких в 2017 році вже призначені перші місцеві вибори, не є остаточною. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня, крім останньої. Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження звернень від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів в інших громадах, які вже об'єдналися, або мають намір об'єднатися".

Нагадаємо, відповідно до Перспективного плану формування громад всього в області планується створити 57 ОТГ.

Читайте також: Бюджети громад: експерт розповіла, що потрібно врахувати при об'єднанні

Які громади готуються до об'єднання на Харківщині

Максим Грек

Автор: Администратор сайта