Процес об’єднання громад активізувався в Куп’янському районі

09.07.2019 11:44 Область Online
Відповідно до останніх змін Перспективного плану в районі має бути створено чотири ОТГ.

На Куп’янщині активізувався діалог щодо створення об’єднаних громад. 8 липня всі нюанси майбутнього об’єднання представники сільських, селищних рад, які ініціювали процес створення Петропавлівської та Кіндрашівської ОТГ, обговорювали з директоркою Центру розвитку місцевого самоврядування Діаною Бариновою та головою Куп’янської РДА Миколою Ситником.

За інформацією Центру, відповідно до змін, внесених до Перспективного плану 30 травня депутатами облради, в Куп’янському районі має бути створено чотири потенційні ОТГ –Куп’янська, Кіндрашівська, Петропавлівська та Курилівська.

Наразі часу на добровільне об’єднання залишилося обмаль.

 – В Україні створено 909 ОТГ, 19 з яких на Харківщині. Зараз процес об’єднання на Харківщині пожвавився та активізувався, бо це остання можливість в цьому році об’єднатися добровільно, а об’єднатися добровільно означає йти на об’єднання зі своїми умовами, своїми сусідами, з якими досягнуто домовленостей щодо спільних планів у напрямку розвитку територій, – наголосила Діана Баринова.

За словами експертки з децентралізації, об’єднуючи території, потрібно не забувати про основне – включення мешканців у процес об’єднання задля зміни свідомості людей. Люди повинні розуміти, що, сплачуючи податки, на які працює місцева влада, вони мають право впливати на процеси, які відбуваються на території, брати участь в її розвитку, здійснювати контроль роботи місцевої ради.

Читайте також: В Україні пропонують по-новому боротися з ожеледицею і сміттям

Андрій Соха