Район у Харківській області виділяє кошти з бюджету на пробне ЗНО

23.01.2019 16:05 Область Online
Фото: Вечірня Умань Фото: Вечірня Умань
На пробне ЗНО в області вже зареєструвалися понад сім тисяч абітурієнтів.

Про це під час брифінгу 23 січня повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

— Пробне оцінювання не є обов’язковим. Воно здійснюється за кошти абітурієнта. Вартість проходження пробного ЗНО з одного предмета складає 132 гривні. Це найнижча ціна по Україні. Але в нас в області є чудова практика, коли вже третій рік поспіль Балаклійська районна державна адміністрація і районна рада знаходять можливість оплатити пробне оцінювання з одного предмета для кожного абітурієнта району, — повідомив Олександр Сидоренко.

За його словами, така тактика дає свої плоди і показники якості знань у Балаклійському районі, які демонструють абітурієнти, щороку зростають.

Директор ХРЦОЯО зазначив, що головна мета пробного зовнішнього незалежного оцінювання — ознайомити всіх охочих з процедурою проведення ЗНО.

Читайте також: Півсотні вчителів Харківщини зможуть отримати надбавку

Нагадаємо, пробне ЗНО на Харківщині буде проведено 16 та 23 березня. Реєстрація триває на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти до 31 січня.

Джерело: ХОДА
Автор: Марічка Зорняська