Райони області готуються до опалювального сезону

19.09.2018 16:08 Область Online
фото:dostyp.com.ua фото:dostyp.com.ua
Станом на 18 вересня по області житловий фонд підготовлений до роботи в осінньо-зимовий період на 96 %.

Про це повідомили у Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА. 

Як розповів під час засідання обласного штабу 18 вересня директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, «щодо виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», в цілому по області рівень оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії становить 94 %».

Найнижчий рівень оснащення житлового фонду тепловими лічильниками в місті Лозова 44,6 %. До кінця року планується обладнати ще 17 будинків. Житловий фонду Борівського району оснащено на 51 % (22 з 43 будинків). З місцевих бюджетів Борівської селищної ради та Богуславської сільської ради виділені кошти на роботи з виготовлення ПКД на встановлення лічильників на 21 будинок, відсоток оснащення складе 100 %, розповів Сергій Магдисюк. Балаклійський район, не враховуючи 84 будинки у смт Донець, які планується перевести на індивідуальне опалення, оснащено лічильниками на 64,6 % (82 зі 127 будинків, що мають технічну можливість). У Лозівському районі та місті Ізюм наразі відсоток оснащення складає 100 %.

Заходи з підготовки об’єктів теплопостачання області виконані на 95 %. 

У Лозівському районі не підготовлена 1 котельня та 500 м теплових мереж, наразі ведуться ремонтні роботи, які планується закінчити найближчим часом. На стадії завершення знаходиться підготовка теплових мереж Ізюма, уточнив Сергій Магдисюк.

Водопровідно-каналізаційне господарство області підготовлене на 94 %. Завершена підготовка в Балаклійському, Барвінківському, Борівському, Ізюмському районах та м. Лозова. У стадії завершення знаходиться підготовка у Близнюківському, Лозівському районах та в Ізюмі. Роботи будуть завершені до 1 жовтня.

Читайте також: З вересня водії будуть паркуватися по-новому

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець