Рейдери намагалися захопити державне підприємство на Харківщині

20.08.2019 17:36 Область Online
Поліцейські оперативно затримали 15 осіб за спробу рейдерського захоплення.

20 серпня поліцейські отримали повідомлення про те, що молодики в масках зі зброєю намагаються захопити державне дослідницьке господарство, що розташоване в селищі Червона Хвиля Великобурлуцького району. Зазначене підприємство займається дослідженнями та експериментальними розробками у сфері природничих та технічних наук.

Чоловіки спортивної статури під’їхали на трьох автомобілях та вступили в конфлікт з представниками новопризначеного директора господарства. Зловмисники пошкодили автомобіль «Лексус» та втекли з місця пригоди на трьох автівках.

Правоохоронці оперативно відреагували на повідомлення про рейдерську атаку і розпочали операцію «Перехоплення», до якої було залучено бійців батальйону поліції особливого призначення. Зловмисники були затримані через кілька годин. Автомобілі із учасниками конфлікту були виявлені на території Вовчанського району. Нападниками виявилися близько 15 осіб. Їх вік та рід занять наразі встановлюються.

Наразі на місці події тривають невідкладні слідчі дії.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також: Депутати змінили обласний бюджет

Андрій Соха