Ремонт доріг на Харківщині: де працюють бригади

17.06.2019 11:55 Область Online
Фото: Дніпроград Фото: Дніпроград
На Харківщині продовжують ремонтувати дороги державного значення. Щоденно на дорогах області працює від 18 до 20 бригад.

На цей рік заплановано 14 об’єктів. На трьох з них роботи вже завершені. Це ділянки на дорогах Харків – Вовчанськ, Харків – Зміїв – Балаклія, Чугуїв – Печеніги.

– Завершуються роботи на дорозі Дергачі – Козача Лопань. З 4,8 запланованих кілометрів уже відновлено 3,2 кілометра. Роботи ведуться згідно з графіком. Також майже наполовину виконані роботи у напрямку до Старого Мерчика, – повідомив заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

Ремонтні роботи ведуться на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград. Виконання по об’єкту становить понад 35 %. Ремонт триває на чотирьох мостових спорудах: у Катеринівці, Таранівці та за Лозовою.

– Завершені роботи по Київському напрямку. Починаємо роботи з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки. На завершальному етапі – роботи на дорозі Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта. За напрямком Красноград – Перещепине роботи також майже завершені. На дорозі Чугуїв – Печеніги та на дорозі Харків – Вовчанськ - теж фінішуємо. Працюємо в Балаклійському, Барвінківському, Зміївському районах, – сказав Сергій Пляка.

Розповідаючи про дороги місцевого значення, директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко зазначив, що на цей рік заплановано провести поточний ремонт на 80 об’єктах.

На даний час зроблено 35 об’єктів. Роботи проводяться з випередженням графіка. Працює 11 підрядників.

Також в області триває будівництво нової автодороги – об’їзд міста Лозова.

– На даний час вже виконані роботи зі зняття шару ґрунту, відсипки полотна глиною. Планується завезення піску та формування основи цієї дороги. Ми повинні завершити ремонт до Дня міста Лозова, до 16 вересня, – повідомив Ігор Турченко.

На цьому тижні планується розпочати роботи з капітального ремонту найбільшого в Харківській області моста – у населеному пункті Андріївка Балаклійського району.

– Міст не ремонтувався понад 35 років. Він знаходиться в аварійному стані. Всі проектні, тендерні процедури завершені. Роботи плануємо розпочати 20 липня, а завершити - 1 листопада, – повідомив Ігор Турченко.

Читайте також: У Валківському районі зіткнулися іномарка і пасажирський автобус