Ремонт доріг у Харківській області: порайонний план

10.04.2018 14:19 Область Online
Фото: УНІАН Фото: УНІАН
На Харківщині відремонтують 80 доріг місцевого значення та 238 вулиць у населених пунктах.

Про плани роботи Дорожнього фонду області на 2018 рік 6 квітня розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його словами, в рамках реформи місцевого самоврядування минулого року дороги місцевого значення були передані на баланс обласної адміністрації.

«З 9600 км доріг області ми отримали понад 7000 км доріг загального користування місцевого значення. На першому етапі їх балансоутримувачем став Департамент капітального будівництва ХОДА. На наступному етапі буде створено окреме підприємство, яке буде займатися господарською діяльністю, пов'язаною з місцевими дорогами» — розповів Євгеній Шахненко.

За інформацією начальника управління місцевих доріг Департаменту капітального будівництва ХОДА Ігоря Турченка, в цьому році обласний Дорожній фонд отримав з держбюджету найбільшу з усіх виділених регіонам цільових субвенцій. Це пояснюється тим, що Харківська область має найбільшу протяжність як державних, так і місцевих доріг.

«Спільно з районами і громадами ми сформували список доріг, які необхідно ремонтувати в першу чергу. До нього увійшли 80 доріг місцевого значення та 238 вулиць комунальної власності. Список був узгоджений з «Укравтодором». Наші фахівці вже обстежили 15 доріг у 6 районах. Зараз готується документація, на наступному тижні будуть оголошені перші тендери, які визначать підрядників», — розповів Ігор Турченко.

Особливу увагу при виконанні ремонтних робіт будуть приділяти якості — кожен підрядник укладатиме договори з ДП «Дор'якість», яке, у свою чергу, щоденно контролюватиме якість робіт на всіх об'єктах.

До початку планових ремонтних робіт як на місцевих, так і на державних дорогах в області проведуть роботи щодо усунення ямковості, аби забезпечити безпечний проїзд, — наголосили у ХОДА.

 

Перелік районів та план ремонтних робіт

 

Іфографіка: ХОДА

Читайте також: На ремонт доріг Харківської області виділено найбільшу субвенцію по Україні

Микола Мельник 

Теги: