Селищна школа з Харківщини увійшла до списку кращих освітянських закладів

29.08.2018 14:30 Область Online
Напередодні початку нового навчального року інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг шкіл України. До списку найкращих освітянських закладів потрапили й школи Харкова та області.

Напередодні початку нового навчального року інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг шкіл України. До списку найкращих освітянських закладів потрапили й школи Харкова та області.

Критерієм оцінювання стали результати ЗНО випускників 2018 року. Автори рейтингу пояснюють, що школи були ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО, та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Так, у ТОП-200 потрапили 13 шкіл Харкова і одна представниця області — Кутузівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Харківської райради. Щоправда, селищна школа цього року випустила лише одного випускника, але до ЗНО підготувала його дуже добре, тож заклад посів 48 позицію у рейтингу шкіл України. Найкращий показник серед представників нашого регіону — у Харківського фізико-математичного ліцею № 27, цей заклад розташувався на четвертій позиції рейтингу. Попереду — Львівський фізико-математичний ліцей та дві київські школи.

Також було складено рейтинги областей, окремо по кожному регіону та обласному центру. У рейтингу областей Харківщина посіла п’яту сходинку. Попереду Львівщина (І), Черкащина (ІІ), Київщина (ІІІ) та Тернопільщина (IV).

Лідером серед шкіл Харківської області стала вже згадана Кутузівська ЗОШ, на другому місці — Балаклійський ліцей, на третій сходинці — Красноградський НВК № 2. В десятку найкращих шкіл Харківщини також увійшли Лозівська гімназія, Ізюмська гімназія № 1, Юрченківська ЗОШ I-III ст. Вовчанської райради, Ватутінська ЗОШ I-III ст. Нововодолазької райради, Есхарівська ЗОШ I-III ст. Чугуївської райради, Новоолександрівська ЗОШ I-III ст. Сахновщинської райради, Петрівська ЗОШ I-III ст. Балаклійської райради.

Читайте також: У харківському виші вперше викладатимуть європейську політику

Мирослава Кольцова