Село на Харківщині потрапило до фіналу всеукраїнського конкурсу

05.09.2019 10:30 Область Online
Фото: agroportal.ua Фото: agroportal.ua
Експертна рада ІV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» обрала п'ять фіналістів.

Серед них і село Скрипаї Зміївського району, яке спочатку потрапило до 20-ки кращих заявок (усього цьогоріч на конкурс надійшло 115 заявок), а потім успішно пройшло етап онлайн-голосування. Так бізнес-план села опинився серед 11 півфіналістів, з яких Експертна рада конкурсу відібрала п’ятірку найкращих, які й пройшли до фіналу. Про це повідомили на сайті AgroPortal.ua.

Загалом Експертна рада конкурсу оцінила бізнес-план наших земляків у 697 балів, таким чином вони посіли другу позицію.

Нагадаємо, бізнес-план місцевих жителів стосується будівництва та облаштування двох майданчиків для збирання та сортування ТПВ, адже однією з головних екологічних проблем у селі є велика кількість сміття, яке забруднює навколишнє природне середовище. Сума загальних витрат проекту майже 120 тисяч гривень.

Тепер фіналісти мають захистити власні бізнес-плани.


Конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Посольства Королівства Нідерланди в Україні та компаній-партнерів. Село-переможець отримає 100 тисяч грн на реалізацію бізнес-проекту. Одне з 11-ти сіл-півфіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні зелену алею, що дозволить селу стати ще привабливішим.

Читайте також: У чому сила децентралізації на Харківщині