Селяни Сахновщини відстояли свої паї

19.09.2018 17:15 Область Online
фото: golos.ua фото: golos.ua
Пайщики села Новомихайлівка Сахновщинського району протягом кількох місяців добивалися розірвання договору з фермером, але той ігнорував їх вимоги.

«СК» вже писав про те, що за свої паї борються жителі села Новомихайлівка Сахновщинського району. Протягом десяти років їх земля була в оренді в кегичівського ПСП ім. Щорса, строк договору закінчився наприкінці серпня цього року. Селяни не хотіли подовжувати оренду і заздалегідь намагалися повідомити про це директору підприємства, але той, за словами пайщиків, не йшов на жоден контакт з ними, відмовлявся приймати замовні листи.

Люди звернулися по допомогу до обласного оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів. Їх проблему розглядали на кількох засіданнях, усі документи було передано до обласної прокуратури. А сьогодні, 19 вересня, жителі Новомихайлівки повідомили, що конфлікт було вирішено на їх користь, зокрема і завдяки висвітленню проблеми в газеті та на сайті «Слобідський край». 

«18 вересня ми отримали витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права», повідомила представниця ініціативної групи пайщиків Новомихайлівки Ніна Шпильова.