Школярі з Первомайського зібрали 265 кілограмів пластику

07.02.2019 16:30 Область Online
Фото: Первомайська міськрада/Facebook Фото: Первомайська міськрада/Facebook
6 лютого в Первомайській загальноосвітній школі № 6 пройшла акція "Зробимо планету чистішою".

Як розповіла директор школи Вікторія Єрмоленко, з початку навчального року школа бере участь у проекті "Відкривай Україну", метою якого є створення середовища для розвитку підлітків міст України, у якому вони набудуть необхідних вмінь та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у школі, а згодом — у місті.

Первомайські учні вирішили навчити містян сортувати сміття. А почали вони із себе. Ініціативу молоді підтримали батьки та вчителі, які теж сортують сміття.

— У школі є спеціальні контейнери, які дають змогу сортувати сміття. Крім того, є коробки для батарейок. З початку навчального року абсолютно всі учні сортують сміття й вже встигли провести дві акції, де збирали пластик та макулатуру, — розповіла директор школи.

А після цього, каже освітянка, батьки дітей допомогли їм здати посортоване сміття, за що школярі отримали кошти. Тоді за ці фінанси купили 90 чашок у їдальню, а також триметрову штучну ялинку для новорічних свят.

Читайте також: Жителям Харківщини пропонують перевірити стійкість імунітету до кору

Такий результат сподобався учням, й цього разу вони зібрали 265 кілограмів пластику. Вже в березні в школі планують провести акцію зі збору макулатури, а за отримані кошти придбати тенісний стіл для активного дозвілля учнів на перервах.