Школярі з Харківщини зняли фільм про Францію. Відео

21.01.2019 10:30 Область Online
Фото: СК Фото: СК
Учні Близнюківського ліцею показали фільм, який вони створили після поїздки до Страсбурга.

У фільмі «Ми відкриваємо для себе Страсбург» діти розповіли, як відвідували Світовий форум демократії – 2018, знайомилися із роботою Постійного представництва України при Раді Європи, Європейського суду з прав людини. Ще кілька зустрічей стосувалися молодіжної політики Ради Європи.

Також школярі поділилися цікавими туристичними місцями мальовничого містечка, яке є адміністративним центром регіону Ельзас.

Нагадаємо, поїздка тривала з 19 по 21 листопада 2018 року. За підтримки Ради Європи вихованці трьох українських телестудій, які стали переможцями X Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко», долучилися до міжнародної дискусії у Світовому форумі демократії – 2018.

Читайте також: Початкову школу та дитсадок відкрили у Нововодалазькій громаді

Перше місце в номінації «Місцеве самоврядування – це ми!» за ролик «Нічого для нас – без нас» отримав кіногурток «Крок» із селища Близнюки. Окрім наших земляків, до Франції відправилися команда «Радодрайв» Радивилівського НВК «Школа № 1 – гімназія» (Рівненщина), яка створила відео «Відкривай Радивилів», та, завдяки сюжету «Не тільки дивитись, а бачити», львів’яни з продакшн-студії «Рожеві окуляри».