Сім'ї переселенців отримали житло в Красноградському районі

26.02.2019 10:45 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Родини внутрішньо переміщених осіб отримали чотири двокімнатні та вісім однокімнатних квартир.

У селищі Дослідне Красноградського району реконструювали двоповерхову будівлю, яка довгий час пустувала, і розмістили там соціальне житло для переселенців зі сходу країни. Коштом Уряду Німеччини (за проектом допомоги ВПО «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури») були замінені дах, двері, комунікації, також був зроблений ремонт у майбутніх житлових приміщеннях. Наразі тут розміщуються чотири двокімнатні та вісім однокімнатних квартир, в які в січні цього року заселилися родини внутрішньо переміщених осіб.

З умовами проживання новоселів ознайомилася голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична під час робочої поїздки на Красноградщину.

— У будівлі 12 квартир для внутрішньо переміщених осіб. Створені гарні умови для людей — щоб починати нове життя або трохи почекати, щоб повернутися додому, — підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична.

Юлія Світлична також відзначила, що держава повинна робити все для того, щоб створити всі необхідні умови для людей, які тимчасово втратили власне житло.

— Усього по області зараз 6 об’єктів знаходяться в реконструкції завдяки підтримці міжнародних партнерів, у тому числі й за програмою Уряду Німеччини. Уже 3 об’єкти здані, ще 3 знаходяться в реконструкції, щоб якомога більше людей змогли безкоштовно отримати житло, — сказала Юлія Світлична.

Читайте також: Найбільший фізкультурно-оздоровчий комплекс області відкрили в Краснограді. Фото