Скільки грошей заробили об'єднані громади Харківщини

31.01.2019 09:00 Область Online
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
За минулий рік ОТГ області заробили 689,5 мільйона гривень.

Зазначена цифра є показником власних доходів 12 ОТГ, які у процентному співвідношенні перевищили показники минулого року на 26,8 %.

Про це повідомили в Харківському Центрі розвитку місцевого самоврядування. За словами радника з питань місцевих фінансів Центру Марини Гончаренко, усі ОТГ області виконали планові бюджетні призначення на 2018 рік.

У минулому році до бюджетів ОТГ області надійшло 1 мільярд 248 мільйонів гривень (з урахуванням міжбюджетних трансфертів), що склало 125,6 % від попереднього річного плану та 102,7 % від уточненого.
Сукупні власні доходи по 12 ОТГ області за 2018 рік склали 689,5 мільйона гривень, що на 145,6 мільйона гривень (або на 26,8 %) перевищило попередні планові призначення та на 45 мільйонів гривень (або на 7 %) уточнені плани.

— Сільські, селищні, міські ради, які досі не об'єдналися в громади, сьогодні втрачають практично кожен день шанси на розвиток територій. Адже ОТГ не тільки збільшили свої власні надходження, отримали державну субвенцію на розвиток інфраструктури, але й розширили свою податкову базу, провели інвентаризацію, бо зараз вже мають зовсім іншу — пряму зацікавленість у збільшенні надходжень до свого бюджету. Бюджети багатьох ОТГ області можна назвати інвестиційно спрямованими, і це величезний крок вперед, — додала директор Центру Діана Баринова.

Читайте також: Красноградщина може отримати 300 мільйонів гривень

Автор: Олександр Ушаков