Скільки землі поза межами населених пунктів отримають громади області

13.03.2018 12:45 Область Online
Фото: ekonomika.ko.net.ua Фото: ekonomika.ko.net.ua
До кінця 2018 року розпоряджатися землею поза межами населених пунктів зможуть ще одинадцять громад, створених на Харківщині.

Це Мереф'янська ОТГ (Харківський район), Малинівська ОТГ (Чугуївський район), Роганська ОТГ (Харківський район), Малоданилівська ОТГ (Дергачівський район), Коломацька ОТГ, Нововодолазька ОТГ, Чкаловська (Чугуївський район), Зачепилівська ОТГ, Старосалтівська ОТГ (Вовчанський район), Оскільська ОТГ (Ізюмський район) та Золочівська ОТГ.

Нагадаємо, у кінці лютого Наталинська ОТГ Красноградського району стала однією із семи об’єднаних громад країни, які отримали у своє розпорядження землі сільгосппризначення.

Загалом, на Харківщині, за інформацією Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, загальна площа земель державної власності сільськогосподарського призначення на території ОТГ сягає трохи більше 40 тисяч гектарів, з них у комунальну власність об’єднаних територіальних громад можуть передати більше половини – близько 23 тисяч гектарів.

– Передача земель у власність ОТГ відбувається за заявницьким принципом, тобто процедура розпочинається з моменту подання ОТГ заяви до відповідного обласного управління Держгеокадастру. Тому це не може відбуватися синхронно, і дата набуття у власність земель поза межами населених пунктів у кожної громади буде різною, – додали в обласному управлінні.

Читайте також: Харків’янка виборола «золото» Паралімпіади

Олександр Ушаков

Теги: