Сучасне енергоефективне освітлення з’явилося на вулицях Балаклійського району

10.08.2018 12:27 Савинці
Фото: allyouneedischina.com Фото: allyouneedischina.com
47 нових опор та 60 ліхтарів установили на п’яти вулицях селища Савинці, які раніше були абсолютно темними.

Про це повідомили на сайті ХОДА.

За інформацією Савинського селищного голови Юрія Матвієнка, з  обласного бюджету були виділені кошти на освітлення вулиць Якова Чернігівця, Привокзальна, Сунична, Ветеринарна та Комунальна. На деяких з них навіть не було опор, тому встановили нові та загалом почепили 60 ліхтарів. Зараз, як тільки йдуть перші сутінки, ліхтарі вмикаються – вони працюють автоматично.

–  Минулого року ми підготували проект освітлення вулиць, у тому числі – щоб освітити основну дорогу, якою люди дістаються залізничного вокзалу, – розповідає голова селищної ради. –  По допомогу в реалізації проекту звернулися до облдержадміністрації, й селище включили до обласного проекту «Енергія світла», ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною.

Але на досягнутому в Савинцях зупинятися не збираються – вже розробили проект для оновлення освітлення на центральних вулицях селища.

–  Ми хотіли б продовжити освітлення основної дороги – аж до закінчення населеного пункту (в’їзду від Морозівки). Там також треба монтувати опори. А також переробити й частково замінити ліхтарі в центральній частині. Це вулиці Леоніда Талалая, Богдана Хмельницького, Вишнева, Слобожанська та провулок Слобожанський, –  додав селищний голова.

Читайте також: Ще один пляж в області потрапив до списку нерекомендованих. Карта

Олександр Ушаков