В одному з районів Харківщини підвищили тарифи на комунальні послуги

09.02.2018 17:50 Область Online
Фото: svpanorama.ru Фото: svpanorama.ru
Комуналка подорожчала у селищі Краснопавлівка, Лозівського району.

Таке рішення депутати Лозівської райради затвердили 7 лютого, йдеться на сайті РДА. Відтепер послуги з централізованого водопостачання для населення та бюджетних установ складатимуть 20,83 грн/м³, а вартість водовідведення обійдеться у 40,18 грн /м³.

Щодо послуг з централізованого теплопостачання, то його вартість для населення становитиме 1990 грн/Гкал, для бюджетних установ та інших споживачів - 2825,38 грн/ Гкал. Вартість послуг з утримання будинків та прибудинкових територій у Краснопавлівці різниться в залежності від наявності ліфтів та стану дахів і сягають від 60 коп/м² до 6 грн/м². До цього тарифу комунальники включили витрати на ремонт покрівель.

За словами Краснопавлівського селищного голови Надії Сухих, деякі жителі селища не згодні з таким рішенням, а із проблемними дахами мають намір боротися самостійно. Проте, за словами директора КП «Тепловодосервіс» Сергія Войцеховича, не правильно було виключати із тарифу такі послуги, як обслуговування дахів та інженерних конструкцій, адже це призводить до руйнування залізобетонних плит та дахів у цілому.

Читайте також: Кількість хворих на грип в Харківській області зростає

Олександр Ушаков