У Балаклійському районі відкриється оновлене реанімаційне відділення

14.06.2018 12:45 Область Online
Фото: balrada.gov.ua Фото: balrada.gov.ua
Балаклійська центральна районна клінічна лікарня обслуговує більше 80 тисяч жителів району, також сюди звертаються пацієнти з сусідніх районів.

Стаціонар лікарні розрахований на 350 ліжок, допомога надається за 11 фаховими спеціальностями, в амбулаторно-поліклінічній частині лікарні — за 19 фахами. Реанімаційне відділення, де було проведено капітальний ремонт, розраховане на 10 ліжок. Воно було відкрито у 1991 році. За словами завідуючого відділенням анестезіології з палатами інтенсивної терапії Балаклійської ЦРКЛ Сергій Гопцій, вже майже 30 років у відділенні не проводили капітальних робіт. Про це повідомляє ХОДА.

За словами головного лікаря Балаклійської центральної районної клінічної лікарні Марини Руденко, у відділенні замінили двері, вікна, внутрішнє оздоблення. Стіни та стеля пофарбовані сучасними фарбами, які можна мити, обробляти дезінфікуючими засобами. Також придбані сучасні монітори для стеження за пацієнтом, на які виводяться дані про артеріальний тиск, швидкість дихання, пульс, насичення киснем крові тощо. Також для пацієнтів, які довго перебувають у лікарні, придбані спеціальні вакуумні матраци.

Микола Мельник