На реконструкцію амбулаторії в Балаклії виділили 3 мільйони гривень

18.06.2018 14:15 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Медичний заклад відкриється у мікрорайоні Лагері. На його будівництво було виділено 3 мільйони гривень з районного бюджету.

За словами начальника відділу охорони здоров’я Балаклійської РДА Лілії Бабіч, у мікрорайоні Лагері амбулаторії немає, тож жителям доводиться їздити до медичного закладу в центр Балаклії. Аби місцеві мали змогу отримувати всі види медичного обслуговування за місцем проживання, адміністрація району прийняла рішення про реконструкцію будівлі під амбулаторію. Завершити її планують до вересня.

«У амбулаторії працюватиме 2 сімейні лікарі, лікар-педіатр, гінеколог. У медичному закладі буде денний стаціонар на 10 ліжок, маніпуляційний та кабінет для щеплення дітей і дорослих. Також буде сворено аптечний пункт, якого у мікрорайоні досі не було», — розповіла головний лікар Балаклійського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Краснокутська.

Окрім того, до кінця року на Балаклійщині за державний кошт буде побудовано дві амбулаторії: в селищі Савинці та селі Веселе. Крім всіх необхідних приміщень для амбулаторії, там планується розміщення квартир для лікарів. Про це 18 червня повідомили у ХОДА.

Микола Мельник