У Богодухові завершили будівництво житла для переселенців

26.07.2018 11:35 Область Online
Фото: Богодухівська міська рада Фото: Богодухівська міська рада
Соціальне житло отримають одинадцять сімей.

Для цих родин у двоповерхівці, яка знаходиться по вулиці Моргунова та розрахована на 30 осіб, розташовані три двокімнатні, дві однокімнатні квартири та шість окремих кімнат з місцями загального користування. Тут уже провели капітальний ремонт покрівлі, утеплили фасад, замінили вікна на енергозберігаючі, завершили внутрішні роботи. За словами керуючої справами виконавчого комітету Богодухівської міської ради Алли Щербак, першочергово житло нададуть тим сім’ям, де є діти, люди з обмеженими можливостями та пенсіонери.

– 24 липня вже завезли меблі першої необхідності та підписали сертифікат про завершення будівельних робіт, балансова вартість яких склала 5 мільйонів 500 тисяч гривень, – додала Алла Щербак.

За її інформацією, уже 31 липня соціальне житло відкриють, після чого розпочнеться етап укладання договорів і заселення.

Також до відкриття міська рада має розрахувати вартість проживання в соціальному гуртожитку відповідно до формули, затвердженої Кабміном. Окрім цієї вартості, жителі  гуртожитку сплачуватимуть за комунальні послуги.

Читайте також: У кількох районах області пройдуть масштабні військові збори


Довідка «СК». Будівництво житла такого типу стало можливим завдяки реалізації в Харківській області проекту Міністерства соціальної політики України, який виконується Українським фондом соціальних інвестицій та фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Кредитну установу для відбудови (KfW). Так, у рамках Угоди про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій, Харківською обласною радою та Харківською обласною державною адміністрацією в регіоні триває перша фаза проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V».

Автор: Марина Проценко