У Богодухівському районі браконьєр завдав збитків на десятки тисяч гривень. Фото

05.05.2018 12:17 Область Online
Фото: IPnews Фото: IPnews
4 травня, близько 09.30, на Матвіївському водосховищі, неподалік від села Матвіївка Богодухівського району, харківський рибоохоронний патруль затримав браконьєра.

За інформацією відомства, під час затримання у порушника було виявлено 42 кг риби:

окунь – 34 шт.,
йорж – 14 шт.,
лин – 42 шт.,
плітка – 213 шт.,
щука – 2 шт.,
карась – 3 шт.

За інформацією прес-службі рибоохоронної служби, чоловік здійснював вилов двома сітками з дюралевого човна, порушивши п. 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства — лов водних живих ресурсів із застосуванням промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

За інформацією працівників харківського рибоохоронного патруля, сума збитків, завданих рибному господарству, склала 24,6 тисячі гривень.

 

 

Фото: Державне агентство рибного господарства

Довідка:

В період з 1 по 30 квітня 2018 року Харківським рибоохоронним патрулем було здійснено 48 рейдів по водоймах області. В результаті проведених заходів викрито 111 порушень природоохоронного законодавства. З них 66 порушень були грубими, тобто з використанням заборонених знарядь лову. Також складено 18 протоколів за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП — порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу. Крім цього, складено 13 актів виявлення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 49 сіток.

«Загальна сума штрафів, накладена на порушників протягом квітня, складає 11 900 грн. Сума нарахованих збитків становить понад 220 тис. грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили у браконьєрів 603 кг водних біоресурсів та 98 заборонених знарядь лову. А також затримали чотири транспортні засоби», — заявили в Управлінні Держрибагентства в Харківській області.

До суду передано 80 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством. Ще за чотирма фактами порушень відкрито кримінальні провадження.

Микола Мельник