У Борівському районі браконьєр завдав збитків на 141 тисячу гривень. Фото

20.04.2018 15:20 Область Online
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
18 квітня працівники Харківського рибоохоронного патруля на річці Оскіл та Червонооскільському водосховищі затримали браконьєрів.

За інформацією відомства, в ході затримання у чоловіка було виявлено незаконний вилов:

плітка - 82 шт.,
краснопірка - 9 шт.,
окунь - 4 шт.,
плоскирка - 5 шт.,
лящ - 2 шт.,
карась - 1 шт.

Загальна вага виловленої риби склала 4,7 кг. Інцидент стався поблизу смт Куп'янськ-Вузловий Куп'янського району. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 8,1 тисячі гривень.

Наступного дня під час патрулювання Червонооскільського водосховища, біля села Загризове Борівського району, працівники рибоохорони виявили чоловіка з трьома сітками.
Як повідомили у Держрибагентстві браконьєр встиг виловити 33 кг риби, а саме:

плітка - 790 шт.,
плоскирка - 132 шт.,
лящ - 346 шт.,
окунь - 12 шт.,
краснопірка - 123 шт.,
йорж - 10 шт.,
уклія - 119 шт.,
лин - 1 шт.

Загальна сума збитків склала 141 тисячу гривень.

В Управлінні Держрибагентства в Харківській області зазначили, що в обох випадках громадяни порушили п. 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства. У відношенні затриманих були складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Це тягне за собою накладення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Фото: darg.gov.ua


Нагадаємо, з 1 квітня встановлено нерестову заборону на вилов риби та раків. В цей час дозволено лише вилов з берега, лише в межах населеного пункту, однією вудкою, донкою чи спінінгом з одним гачком. З місцями, де заборонено здійснювати вилов, та термінами можна ознайомитись у відповідному наказі Управління Держрибагентства у Харківській області за посиланням.


Микола Мельник