У Чугуєві нагородили чоловіка, який врятував півсотні людей

23.05.2019 18:01 Область Online
Фото: chuguevrda.gov.ua Фото: chuguevrda.gov.ua
16 травня нетверезий громадянин на рейсовому маршруті Чугуїв – Харків погрожував підірвати автобус з півсотнею пасажирів, утім трагедії запобіг 55-річний житель села Кам’яна Яруга Чугуївського району Юрій Малявін.

Юрій застосував бойовий прийом і заволодів гранатою, чеку від якої злочинець устиг викинути обабіч траси. Пасажири знайшли її та знову вставили в гранату.

Проте понад годину мужній земляк, побоючись, що вибухонебезпечна зброя може здетонувати у чистому полі (дальність уламків гранати сягає понад  двісті метрів), міцно та нерухомо тримав її, доки дочекався прибуття фахівців-вибухотехніків. Останні, з усіма необхідними пересторогами, знешкодили гранату.

Голова Чугуївської райдержадміністрації Микола Шошин щиро подякував за героїчний вчинок Юрію Малявіну та нагородив мужнього земляка Почесною грамотою.

– Ви – справжній герой, тому що, ризикуючи власним життям, запобігли жахливому лихові, що реально загрожувало півсотні безвинних громадян – звичайних пасажирів рейсового автобуса. Знаю, що маєте багатий досвід бойової служби та в органах правопорядку й скористалися в скрутну годину професійною вправністю сповна. Щиро бажаю вам та вашій родині благополуччя, і це чудово, що поруч з нами знаходяться такі мужні, самовіддані люди, – відзначив Микола Шошин.

Читайте також: Перехожий врятував дворічного хлопчика, який випав з шостого поверху