У чугуївській школі побудували скеледром. Фото, відео

19.09.2018 18:00 Область Online
Фото:СК Фото:СК
18 вересня у спортивній залі Чугуївської ЗОШ № 7 відкрили скелелазну стіну на п'ять доріжок.

У спортивній залі скеледром займає площу у майже 100 кв. м. Там обладнано п’ять скелелазних доріжок різної складності, точки страховок, придбано зачіпки, вісім систем скелелазно-альпіністського спорядження, п’ять матів, шість касок.

Туристичні навички у скелелазінні відтепер зможуть отримати 200 вихованців Чугуївського центру туризму та краєзнавства та 300 учнів школи.

Президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копейка, який узяв участь у відкритті скеледрому, відзначив, що «цей скеледром дуже красивий, гарний за своїми технічними характеристиками. На ньому можна готувати  чемпіонів, у тому числі й олімпійських».

Директор Чугуївського центру туризму та краєзнавства Сергій Лисенко зізнався, що «нарешті мрія збулася».

Такого критого у школі скеледрому, мабуть, нема в усій області. Це вклад у майбутнє наших дітей і їхнє здоров'я, сказав Сергій Лисенко.

Побудували скеледром завдяки перемозі Чугуївської ГО «Асоціація батьків позашкілля Чугуєва» в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє». Загальна вартість проекту склала 300 000 грн (з обласного бюджету 150 000 грн, з міського бюджету 150 000 грн, гроші конкурсанта 15 000 грн). 

Скеледром «Чугуївська вертикаль» з'явився завдяки ініціативі колективу тренерів Чугуївського центру туризму та краєзнавства, який працює вже 23 роки. Як зазначили у Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області, це вже другий скелодром, побудований у Чугуєві і п'ятий в районних центрах Харківської області, не рахуючи десятка скеледромів різного формату у Харкові.

До слова, скелелазіння вид спорту, який введено в програму Олімпійських ігор 2020 у Токіо. 

Читайте також: Лозова відзначила День міста відновленням майже сорока об’єктів для громади. Фото