У Чугуївському районі відкрили пам’ятні знаки загиблим атовцям

10.12.2018 09:05 Область Online
Фото: Чугуївська РДА Фото: Чугуївська РДА
У Новопокровському навчально-виховному комплексі відкрили пам’ятні знаки вихованцям закладу – Андрію Маслову та Сергію Шевченку, які загинули, виконуючи військовий обов’язок на Донбасі.

Як повідомили в Чугуївській РДА, всього за час подій на Сході, на Донбасі, загинуло 13 жителів району.

Серед них – Андрій Маслов та Сергій Шевченко. Андрій Маслов (позивний «Футболіст») народився і мешкав у селищі Новопокровка. Проходив службу у званні молодшого сержанта, командира протидиверсійної групи у складі 24-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 21 травня 2018 року у віці 31 рік у бойовому зіткненні з ворожою диверсійно-розвідувальною групою на околиці селища Південне, неподалік Горлівки. Похований на Алеї Слави у м. Харкові. У нього залишились батьки, дружина та син.

Указом Президента України від 23 серпня 2018 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, військового посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Сергій Шевченко (позивний «Шева») народився у Новопокровці. Проходив службу у званні солдата на посаді гранатометника у 58-й окремій мотопіхотній бригаді. Загинув 23 листопада 2017 року у ході бойового зіткнення в районі Бахмутської траси по лінії села Кримське. Похований на Алеї Слави у м. Харкові. У загиблого залишилися мати, брат, дружина і троє дітей.

Указом Президента України від 26 лютого 2018 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за зразкове виконання військового обов’язку Сергія посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Читайте також: Атовці Харківської області отримають житло

Автор: Олександр Ушаков