У Дергачівському районі згоріло чотири забудови

05.09.2019 16:12 Область Online
Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
Надзвичайники попереджають про максимальний рівень пожежної небезпеки, який сягає позначки 5 класу.

Так, лише протягом останньої доби підрозділи Харківського гарнізону ДСНС 49 разів виїжджали на ліквідацію пожеж в екосистемах. Горіла суха трава, очерет, сміття, хвойна підстилка тощо. Загальна площа горіння склала близько 16 га.

Серед найбільших пожеж:

  • пожежа у с. Черкаська Лозова Дергачівського району. Там вигоріло 3 га сухостою і згоріли чотири деревні надвірні забудови загальною площею 20 кв. м;
  • у селі Довжик Золочівського району на вул. Підгірній від палаючої трави зайнявся дачний будинок, котрий врешті згорів на площі 36 кв. м;
  • у селі Нестелеївка Лозівського району в осередку горіння сухостою опинився покинутий дачний будинок, котрий рятувальникам вдалось відстояти.

Усі 49 пожеж були успішно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами в межах, які вони набули на момент прибуття рятувальників.

Як пояснюють вогнеборці, подібні пожежі виникають саме внаслідок необережного поводження з вогнем і, як правило, викликають значний суспільний резонанс, а їх гасіння має довготривалий характер та потребує значних матеріальних та людських ресурсів.

Читайте також: У Лозовій під час пожежі чоловік врятував двох сусідів — ФОТО