У Дворічанській школі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

03.09.2019 10:00 Область Online
Фото: facebook.com/dvorichna.rda/ Фото: facebook.com/dvorichna.rda/
2 вересня в приміщенні Дворічанської ЗОШ запрацював центр для дітей із особливими освітніми потребами.

Як розповіла директорка Дворічанського інклюзивно-ресурсного центру Алла Кадун, це перший заклад у Дворічанському районі, де проводитимуть корекційні заняття та надаватимуть фахову підтримку дітям з особливими освітніми потребами, передає прес-служба Харківської обласної державної адміністрації. 

— Із дітьми тут працюватиме логопед, реабілітолог, дефектолог, психолог та вчитель фізичної культури. Батьки та вчителі інклюзивного класу також можуть отримати у центрі безкоштовну консультацію щодо розвитку дитини. Для цього там передбачили окремий кабінет. Він стане платформою, зокрема, для профільних тренінгів та семінарів-практикумів, — додала Алла Кадун.

Вона також зауважила, що для проведення корекційних занять центр обладнано наочними та дидактичними матеріалами. Під час роботи вчителі зможуть використовувати сучасну техніку — планшети, принтери, ноутбуки.

До слова, у закладі зроблений капітальний ремонт, який здійснювався, у тому числі, за кошти обласного бюджету. Так, за два роки було утеплено фасад навчального закладу, проведені ремонтні роботи внутрішніх приміщень, капітально відремонтовано спортивну залу та замінено покрівлю школи.

Читайте також: ЦИФРА ДНЯ: понад 25 000 дітей Харківщини пішли до перших класів