У Краснограді відкрили заклад додаткової освіти

11.06.2019 14:40 Область Online
Фото: www.oblrada.kharkov.ua Фото: www.oblrada.kharkov.ua
Тепер у райцентрі є свій інклюзивно-ресурсний центр, послугами якого буде охоплено 72 дитини району із різними нозологіями: інтелектуальні порушення, порушення мовлення, опорно-рухового апарату, психо-фізичного розвитку, розлади аутистичного спектра.

Капітальний ремонт приміщення, де нині знаходиться центр, було зроблено торік. Цьогоріч закупили дидактичне обладнання та для залу ЛФК й сенсорної кімнати, наукові посібники. Як передає прес-служба Харківської обласної ради, на все це з районного бюджету було спрямовано понад 1,5 млн грн, а з обласного бюджету із співфінансуванням з держбюджету, виділено 2,4 млн грн на придбання спеціалізованого автобуса.

— Заклад готовий та оснащений, щоб у повній мірі надавати повноцінні корекційні послуги дітям з особливими потребами, — запевнила директорка закладу Тетяна Калюжна.

Красноградський інклюзивно-ресурсний центр став 31 закладом такого типу на Харківщині, що надає додаткові освітні послуги дітям. В області близько шестисот діток мають особливі потреби.

Читайте також: Які об’єкти соцсфери ремонтують на Лозівщині