У курортному селищі під Харковом будують медичний заклад. Фото

16.11.2018 15:55 Область Online
Фото:Oleg Vasilchenko‎ Фото:Oleg Vasilchenko‎
Амбулаторію загальної практики та сімейної медицини цього тижня почали зводити у Старосалтівській ОТГ.

Медичний заклад з'явиться у Старому Салтові по вулиці Миру 33а (район  "Верхній Салтів"). До кінця року тут мають звести стіни та накрити дах. Також будівельники підводять до закладу водопровід та електромережу. Внутрішні та завершальні роботи продовжаться вже наступного року.

Як уточнив "СК" очільник Старосалтівської ОТГ Едуард Коновалов, ця амбулаторія обслуговуватиме приблизно 1200 людей, які живуть у цій частині громади, а також пацієнтів із сіл Федорівка та Малодова (загалом новим медзакладом обслуговуватиметься до 2000 людей).

- На цій території працює ФАП, однак його приміщення має одну кімнату. Будівля знаходиться в аварійному стані, тому будівництво нової амбулаторії на часі, - розповів Едуард Коновалов і додав, що з бюджету громади на амбулаторію виділили 300 000 грн.

Очільник громади також поінформував, що у Старому Салтові до кінця року відкриється ще одна амбулаторія. Також цього року в місцевій поліклініці зробили капітальний ремонт.

До слова, триває будівництво двох сучасних амбулаторій зі службовим житлом для лікарів у селах Колонтаїв та Пархомівка, Краснокутського району. Як інформує прес-служба Харківської облдержадміністрації, так, у Пархомівці наразі будівельні роботи - на стадії заливання фундаменту, а в селі Колонтаїв темпи будівництва значно вищі – будівлю розраховують здати в експлуатацію до кінця року. Тут же готова коробка несних стін майбутньої амбулаторії, будується дах, утеплюються стіни, встановлюються енергоощадні вікна. Нова амбулаторія обслуговуватиме майже три тисячі людей.

Нагадаємо, у найближчі два роки в районах Харківської області мають запрацювати півсотні амбулаторій, створених з нуля. Харківщина взялася за реалізацію амбітного плану – побудувати в кожному районі області щонайменше по одній амбулаторії. Гроші на це, а це майже 200 мільйонів гривень, передбачено з державного бюджету. Ще 20 мільйонів гривень виділено з обласного бюджету. Долучають до доброї справи й бюджети сільських і селищних рад.

Читайте також: Президент відзначив будівництво амбулаторій на Харківщині

По темі: У селах Харківщини чекають на нові амбулаторії. Фото