У Лозівському районі завершується багатомільйонне будівництво водогону

14.05.2018 11:50 Область Online
Фото: prozoro.info Фото: prozoro.info
На цьому тижні в Орільці планують розпочати прокладати магістральний трубопровід та прокачувати свердловину, яку пробурили минулоріч.

Це останній етап реконструкції місцевого водогону. У майбутньому саме він забезпечуватиме селище якісним централізованим водопостачанням, якого тут ніколи не було. Трьохтисячне населення змушене купляти питну воду, адже та, за яку люди платять більше 60 гривень за куб, – технічна та іржава, повідомляє ТРК «Сігма».

– У 2016 році в селищі почали будувати водонапірну башту та артезіанську свердловину, глибиною 820 метрів. У минулому році працювати продовжили: закупили понад чотири кілометри трубопроводів, установили колодязі та пожежні рукави, а також працювали над благоустроєм прилеглої території. Але на останні півроку, через брак фінансування, будівництво заморозили. Відновити вдалося тільки нещодавно, – розповів «СК» Орільський селищний голова Олександр Крикун.

За його словами, загальна сума робіт сягає 14 мільйонів гривень, частину з яких виділили з обласного та державного бюджетів.

Також голова додав, що після прокладання магістрального трубопроводу та розкачки свердловини розпочнеться підключення до системи. За його прогнозами, ці роботи завершаться через три – чотири тижні.

Читайте також: Через аварію у Зачепилівському районі 180 помешкань залишилися без газопостачання

Олександр Ушаков