У Лозовій пенсіонерку виселили з квартири за борги

14.02.2019 12:00 Область Online
Фото: MyWallet Фото: MyWallet
Жінка завинила комунальникам понад 20 тисяч гривень.

Речі боржниці представники держвиконслужби винесли з квартири 8 лютого. Про це повідомляє ТРК Лозова.

За словами начальника Лозівського відділу держвиконслужби Віталія Бунякіна, майже три роки тому помешкання жінки продали на торгах, бо вона заборгувала комунальникам понад 20 тисяч гривень. Увесь цей час лозівчанка мешкала у квартирі та не платила за комуналку.

- Майже рік вмовляли, що зверніться до КП ЖУК, зробіть договір реструктуризації, сплатіть борг, інакше квартиру буде виставлено на реалізацію. Боржники продовжували не платити, займалися лише тим, що наймали адвокатів, яким сплачують кошти за юридичні послуги. Цю квартиру було передано на реалізацію, - зазначив начальник Лозівського відділу держвиконслужби Віталій Бунякін.

Два місяці речі жінки зберігатимуть у житлово-управляючій компанії. Потім, якщо майно не заберуть, його продадуть, а гроші передадуть пенсіонерці. У квартирі разом із жінкою зареєстровані двоє дорослих синів, які в помешканні не проживають.

У ситуацію обіцяє втрутитися міська влада. За словами секретаря Лозівської міської ради Сергія Коби, міськрада звернеться до правоохоронців, щоб вони перевірили, чому за таку малу суму було продано квартиру, чому людей виставили на вулицю. Продовжувати відстоювати своє права в суді збирається й сама боржниця.

Також повідомляється, що, окрім цієї квартири, на весні 2016 року лозівські виконавці продали ще три. Їх власники також завинили комунальникам по кілька десятків тисяч гривень. Квартири були продані, борги перед комунальниками погашені, а решту коштів віддали колишнім господарям.

Читайте також: Гроші для няні: як отримати нову допомогу на дитину

Андрій Соха