У Новій Водолазі намагалися викинути 23 тонни небезпечних відходів

19.06.2019 12:11 Область Online
Фото:vycherpno.ck.ua Фото:vycherpno.ck.ua
15 червня на місцевому полігоні побутових відходів викрили чергову спробу викиду небезпечних речовин, які, за попередньою інформацією, потребують спеціальної утилізації.
На сміттєзвалищі був зупинений автомобіль, який перевозив понад 23 тонни вантажу, що становить ймовірну небезпеку для довкілля, повідомляє прокуратура Харківської області.

На даний час із залученням спеціаліста-еколога відібрані зразки ґрунту на полігоні, а також зразки відходів, які намагалися вилити під виглядом безпечних. Відібрані матеріали відправлені на проведення дослідження до Державної екологічної інспекції в області. Окрім того, прокуратура подала клопотання до суду про арешт вилученого майна.

Тим часом відкрито кримінальне провадження за фактом забруднення земель небезпечними відходами (ч. 1 ст. 239 КК України).
 
Це вже не перший подібний випадок у районі, раніше вже були зафіксовані факти викиду ймовірно небезпечних відходів на цьому ж сміттєзвалищі. У червні цього року проводився огляд земельної ділянки під полігоном з одночасним відібранням зразків ґрунту та викинутих відходів. Наразі триває дослідження цих зразків Держекоінспекцією з метою встановлення рівня небезпеки та завданої шкоди довкіллю. Слідчі дії тривають. Встановлюються особи, причетні до скоєння злочинів. 
 
Як прокоментував ситуацію очільник Нововодолазької селищної ОТГ Олександр Єсін, «ситуація, що складається з питаннями відходів, підігрівається однією із політичних партій, які фінансують горе-активістів». На своїй сторінці у соціальній мережі він інформував, зокрема, що «звалище відходів у Новій Водолазі відповідно до чинного національного законодавства України має усі необхідні дозволи та документи, а буровий шлам, який завозиться на звалище, використовується для ущільнення та ізолювання шарів сміття, яке завозилося на звалище усі роки незалежності». 



Читайте також: У Лозівському районі ремонтують сільські клуби. ФОТО