В області з'являться нові радіостанції

27.09.2018 09:00 Область Online
Фото: hochu.ua Фото: hochu.ua
Мовлення громад на FM-частотах уже запрацювало в тестовому режимі в Балаклії.

Сьогодні балаклійське радіо на частоті 90,5 МГ ретранслює радіопередачі УР2 («Промінь»). Але незабаром місцеві радійники КП Балаклійської районної ради «ТРК «Оріана» збираються працювати над інформаційно-музичними програмами власного виробництва.

Окрім цього, «ТРК «Оріана» отримала ліцензію на мовлення від Нацради з питань телебачення і радіомовлення на частоті 91,0 МГц у селі Вишневе, на 92,5 МГц – у селищі Донець, на 90,6 МГц – у селі Завгороднє, на 99,9 МГц – у селищі П’ятигірське та на 87,8 МГц – у селищі Савинці.

Також у Балаклійському районі право мовити на частоті 99,3 МГц у селі Байрак отримало ТОВ «Дані – Телоцентр» («Дані»).

Планується, що жителі області прийматимуть і передачі ТОВ «ТРК «Слобожанське ФМ», які транслюватиме на частоті 104,9 МГц у Балаклії, на 103,4 МГц – у місті Барвінкове, на 90,8 МГц – у місті Зміїв, на 89,7 МГц – в Ізюмі та на 100,1 МГц – у селі Плоське (Великобурлуцький район).

Також право на мовлення з використанням частоти 107,5 МГц у селищі Близнюки отримало Близнюківське районне спеціалізоване комунальне підприємство «Господар», на 90,2 МГц у місті Вовчанськ – комунальна установа «Редакція Вовчанського районного радіомовлення», на 91,3 МГц у селищі Зачепилівка – КП «Зачепилівська РК «Обрії» Зачепилівської райради, на 106,7 МГц у місті Лозова – ТРК «Лозова», а також на 88,2 МГц у Шевченковому – редакція Шевченківського районного радіомовлення.

Читайте також: У сільській школі проведуть багатомільйонну реконструкцію

Нагадаємо, минулого року на Харківщині п’ять районних центрів отримали ліцензії на FM-частоти. Це Красноград, Ізюм, Кегичівка, Краснокутськ і Первомайський.

Автор: Олександр Ушаков