У Первомайському районі може з'явитися перша об'єднана громада

19.07.2018 15:17 Область Online
Фото: Децентралізація Фото: Децентралізація
Відповідно до Перспективного плану формування територій громад на Первомайщині планувалося створити одну ОТГ навколо міста обласного значення.

Але в районі з’явилася ще одна перспективна громада – Олексіївська, яка має намір об’єднати сім сільських рад: Олексіївську, Єфремівську, Берецьку, Верхньобишкінську, Киселівську, Михайлівську та Слобідську.

– Ми вважаємо, що в такому форматі ми зможемо зберегти об’єкти соціальної сфери. За нашими підрахунками, ввійти до складу Первомайської ОТГ, яка має об’єднати 18 рад, для наших сіл з економічної точки зору невигідно. Люди були проти цього варіанта, тому ми вирішили шукати інші шляхи. Півтора року тому пропозицію об’єднатися підтримали жителі трьох сільських рад, а сьогодні – вже семи, – пояснив голова Єфремівської сільської ради Анатолій Страхов.

За його словами, село Олексіївка невипадково обрали центром майбутньої громади. Воно розташоване в центрі семи сільрад, тому має зручне логістичне сполучення, тут є необхідна інфраструктура, на базі якої збираються створити всі необхідні служби, а також опорний освітній заклад.

– У 12 населених пунктах, де проживає близько семи тисяч осіб, провели громадські обговорення, за результатом яких отримали згоду від усіх рад. Потім кожна рада на сесіях затвердила рішення про згоду на пропозицію Олексїівської сільради, створили спільну робочу групу. Зараз триває процес обговорення проектів рішень. За нашими прогнозами, він триватиме до середини наступного тижня, а потім, після затвердження проектів рішення на сесіях кожної з рад, можна подавати пакет документів до облдержадміністрації для отримання висновків, – інформував сільський голова.

Які громади на Харківщині можуть з'явитися, читайте тут.

Читайте також: Фінансові ріки регіону: звідки гроші приходять і куди йдуть

Автор: Марина Проценко