У села в Балаклійському районі вкрали понад півмільйона гривень — прокуратура

30.03.2018 13:23 Область Online
Фото: movqe.az Фото: movqe.az
Директор комунального підприємства та підрядник намагалися нажитися на ремонті каналізації.

За інформацією Прокуратури Харківської області, Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з комунальних підприємств району та директора приватної фірми за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно.

Як розповів в. о. керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський, йдеться про розтрату майже 680 тисяч гривень із бюджету одного із сіл Балаклійського району.

«У 2014-2015 роках житлово-комунальне підприємство уклало з приватною фірмою договори на виготовлення проектної документації та капітальний ремонт очисних споруд за рахунок бюджетних коштів. При цьому вартість робіт, за висновком судової будівельно-технічної експертизи, була завищена більш ніж у 6 разів. Замість 129 тисяч гривень, які фактично були витрачені на проект та ремонтні роботи, посадовці підписали акт виконаних робіт на загальну суму понад 807 тисяч гривень. Таким чином з бюджету села переплачено 678 тисяч гривень. На думку слідства, більшу частину цих коштів посадовці привласнили», — повідомив Едуард Миргородський.

Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна, — повідомили у прес-службі Прокуратури Харківської області.

Читайте також: Мешканці Краснокутського району передали військовим вантажний автомобіль

Микола Мельник