У сільській школі проведуть багатомільйонну реконструкцію

26.09.2018 15:00 Область Online
Фото: incmty.com Фото: incmty.com
У Пархомівці Краснокутського району капітально відремонтують місцеву школу.

Проект, який розраховано на два роки, дасть можливість місцевим школярам навчатися за стандартами Нової Української школи, а вчителям — проводити уроки, використовуючи сучасні освітні методики, інформаційні комп’ютерні технології та Інтернет. Окрім цього, важливим нововведенням для закладу буде інклюзивна освіта.
Проектом передбачено клас для маломобільних груп, підйомник для дітей з обмеженими можливостями. Зараз ці діти займаються з педагогами вдома, але після реконструкції вони зможуть відвідувати школу, — розповів заступник голови Краснокутської РДА Юрій Кузуб.

Реконструкцію вже розпочали із зовнішніх робіт – зараз тут замінюють вікна та утеплюють стіни. Також у корпусі планують оновити систему опалення та тепломереж. Реалізувавши такі енергозберігаючі заходи, у районі очікують на зниження бюджетних витрат, які сьогодні йдуть на утримання закладу.

Фото: Краснокутська РДА

Загалом, у Пархомівській ЗОШ І-ІІІ ступенів навчаються понад 200 дітей. Роботи, які проводять зараз, не заважають навчальному процесу.
Основний об’єм робіт на об’єкті хочемо провести на шкільних канікулах. Також, аби не переривати навчання, є можливість перевести дітей у інший корпус школи, — додав заступник голови РДА.

Відкрити оновлений заклад планують у 2019 році. Очікується, що загальна реконструкція закладу обійдеться у 15 мільйонів гривень. Фінансування передбачено із державного, обласного та районного бюджетів.

Читайте також: За польським прикладом взялися за розвиток села на Харківщині

Автор: Марічка Зорняська