У трьох громадах області з'являться сучасні ЦНАПи

20.09.2018 14:18 Первомайський
Фото: ЦНАП Фото: ЦНАП
Малоданилівська ОТГ, Пісочинська ОТГ, а також Первомайська міська рада пройшли відбір міжнародної програми, яка передбачає допомогу в модернізації та створенні Центрів надання адміністративних послуг.

У липні 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила другий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАПу.

Комісія з відбору проаналізувала 157 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 118 громад для подальшого аналізу їх спроможності та розробки технічних завдань для створення ЦНАПу.

За інформацією Центру розвитку місцевого самоврядування у Харківській області, шанс на допомогу в створенні Центрів надання адміністративних послуг отримали дві об'єднані громади — Малоданилівська ОТГ (Дергачівський район) і Пісочинська ОТГ (Харківський район), а також Первомайська міська рада, яка працює над приєднанням до себе сільських територій.

Починаючи з 24 вересня, кожну громаду відвідають уповноважені спеціалісти Програми. Протягом жовтня-грудня 2018 року для кожної спроможної громади буде складене технічне завдання для створення / модернізації ЦНАПу.