У Вовчанську судитимуть лікарку за смерть пацієнтки

20.08.2018 16:37 Область Online
Фото:www.google.com.ua Фото:www.google.com.ua
Черговий лікар поставила неправильний діагноз жінці, яка через день померла.

Вовчанський відділ Чугуївської місцевої прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно лікаря Вовчанської центральної райлікарні за ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Подія трапилася у листопаді 2015-го. Три роки тому  52-річна лікарка чергувала у відділенні екстреної медичної допомоги ЦРЛ, коли до медичного закладу «швидкою» доправили 66-річну жінку. Медпрацівник діагностувала у неї правобічну пневмонію, ішемічну хворобу серця та стенокардію і призначила лікування.

Як розповів перший заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Іван Єна, однак наступного дня хвора померла. Як з’ясувалося в ході слідства, причиною смерті жінки став гострий інфаркт міокарда.

За результатами проведених експертиз, у тому числі згідно з даними електрокардіограм, зроблених у перші години після звернення хворої до лікарні, виявилося, що черговий лікар поставила неправильний діагноз жінці, через що вона не отримала належної медичної допомоги і згодом померла.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Читайте також: Мав два пістолети і був нетверезий: подробиці нічної стрілянини у Харківській міськраді