У Харківській області наполягають на створенні мінімум семи районів

16.07.2019 15:50 Область Online
Фото: Известия в Украине Фото: Известия в Украине
Запропонована Мінрегіоном нова модель адміністративно-територіального устрою є диспропорційною.

Про це заявив президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час зустрічі з аграріями, 16 липня.

За його словами, область напрацювала своє бачення нового адміністративно-територіального устрою та подала його до Мінрегіону. У свою чергу, Міністерство повністю проігнорувало точку зору робочої групи Харківської області.

— До цієї робочої групи входили практики місцевого самоврядування, представники адміністрацій, науковці та громадські діячі, а також представники самого Мінрегіону. У ході двох засідань обговорили оптимальну модель і погодили компромісне рішення щодо формування семи районів, — сказав Сергій Чернов.

За його словами, така пропозиція відповідала європейським практикам, адже передбачалося, що населення майбутніх районів буде 150-200 тисяч чоловік. У планах самого Міністерства, створити в області чотири райони. Один район — місто Харків разом з Харківським районом, який матиме населення більше, ніж у інших трьох разом, бо в області наразі проживають близько 3 мільйонів чоловік, а половина з них — у Харкові.

— Для прикладу, населення Івано-Франківської області — 1,4 млн чоловік, проте там передбачається створити п’ять районів. Тому Українська асоціація районних та обласних рад звернеться до керівництва Міністерства регіонального розвитку та висловить бачення з місць. Будемо наполягати, щоб наша пропозиція була врахована, — зауважив Сергій Чернов.

Читайте також: Роки медицини: у Харківському районі оновлюють амбулаторії та лікарні