У Харківському районі може з'явитися ще одна ОТГ

11.06.2019 09:00 Липці
Фото: Харківський центр розвитку місцевого самоврядування Фото: Харківський центр розвитку місцевого самоврядування
Представники Слобожанської сільської ради проголосували «ЗА» об’єднання та створення Липецької ОТГ.

У селі Слобожанське Харківського району відбулися громадські обговорення щодо надання згоди Слобожанської сільської ради на добровільне об’єднання з Липецькою сільською радою та створення потенційної Липецької ОТГ Харківського району з центром у с. Липці. Про це повідомили в Харківському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

52 присутніх з 61 на громадських обговореннях проголосували «ЗА» об’єднання та подальший розвиток своєї території. Слухання відбулися 5 червня 2019 року.

— Це вже друга спроба створення потенційної Липецької ОТГ. Сподіваємося, що вона буде успішною. Експерти нашого Центру продовжують надавати всебічну підтримку процесу створення Липецької ОТГ, — коментує директорка Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіону, Діана Баринова.

Читайте також: Ремонт доріг на Харківщині: де, коли й за скільки

За словами ініціатора створення Липецької ОТГ, голови Липецької сільської ради Олександра Федоренка, децентралізація має багато переваг, мешканці с. Липці розуміють це і не хочуть витрачати більше ні хвилини на очікування, а мають бажання самостійно впливати на своє майбутнє і розвиток своєї території. Тепер рішення за сусідами.

Нагадаємо, сьогодні в Харківському районі працюють чотири ОТГ: Пісочинська, Циркунівська, Роганська та Мереф'янська.