У Зміївському районі освітяни закупили 333 банки червоної ікри

08.06.2018 17:11 Область Online
Фото:my-life.ua Фото:my-life.ua
Місцевий відділ освіти хотів придбати червоної ікри на 52 097,85 грн.

Відповідно до відомостей системи публічних закупівель ProZorro, 7 червня відділ освіти Зміївської райдержадміністрації уклав договір про придбання 333 упаковок червоної ікри вартістю 156,44 грн кожна (розмір упаковки 120 г) з ФОП Солоп Ольга Валеріївна. Однак, ця процедура відбулася з порушеннями, повідомляють активісти громадської організації «Харківський антикорупційний центр». 

- Національний університет оборони України імені Івана Черняховського нещодавно купував ікру трохи дешевше. До того ж, відділ освіти уклав договір без проведення відкритих торгів, незважаючи на нещодавне розпорядження голови облдержадміністрації, - ідеться у повідомленні антикорупціонерів.

Справа у тому, що  24 квітня голова Харківської ОДА Юлія Світлична підписала розпорядження з рекомендацією для структурних підрозділів ХОДА, районних державних адміністрацій (їхніх структурних підрозділів), підприємств, організацій, установ, використовувати електронну систему ProZorro при здійсненні закупівель, а саме проводити аукціони під час визначення підрядника для проведення робіт на суму понад 50 тис. грн.

У коментері «СК» начальник відділу освіти Зміївської РДА Віра Шаповалова розповіла, що попередню угоду на понад 52 000 грн замінять. 

- Трішки не додивились. Ми не встигли цю угоду зареєструвати у казначействі, а просто дуже швидко виклали у ProZorro. Трішки дівчата з господарчої групи запрацювалися. Усе вже гаразд. Зараз зробили іншу угоду на 48 тис. грн, - пояснила Віра Шаповалова.

За її словами, ікру закупили для п’ятиразового харчування у дитячому таборі «Біле озеро», поблизу села Задонецьке. Дітям під час трьох таборних змін (а це загалом 406 дітей) мають давати червону ікру двічі на тиждень.

Читайте також: Які пляжі області безпечні для купання. Коментар фахівця