В обласному конкурсі міні-проектів визначили найактивніших учасників

13.11.2018 16:00 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
До участі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє» у 2019 році подано 603 проектні заявки.

Як повідомили на сайті Харківської обласної ради, найбільш активними цього року стали Лозівська міська рада (52 проекти), місто Чугуїв (37 проектів), Дергачівський район (31 проект), Харківський район (27 проектів), Золочівська селищна рада (25 проектів), Балаклійський, Барвінківський, Чугуївський райони (24 проекти).

Про це під час засідання Конкурсного комітету, яке відбулося 12 листопада, розповіла начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проектного менеджменту Олена Мороз.

За її інформацією, найпопулярнішою серед номінацій цього року виявилася номінація «Добробут та розвиток громад». Сюди було подано 517 міні-проектів (86 %), які стосувалися благоустрою територій громад, покращення матеріально-побутової бази закладів освіти, ФАПів, центрів первинної медичної допомоги, соціальної сфери, а також облаштування приміщень для психологічної реабілітації дітей-інвалідів, соціальної адаптації людей похилого віку, дітей, молоді, внутрішньо переміщених осіб, придбання дитячих ігрових та спортивних майданчиків.

До іншої номінації — «Благоустрій та охорона довкілля» цього року подали 55 міні-проектів (9 %). Вони стосуються благоустрою парків, скверів, облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів, придбання спеціалізованої техніки та інших заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації на територіях громад.

Ще 31 міні-проект (5 %) було подано до номінації «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму». Вони покликані зберегти культурну та духовну спадщину, відродити гончарство та туристично-краєзнавчі маршрути, спрямовані на відновлення та облаштування сільських музеїв, збереження місцевих пам’яток архітектури та архівосховищ тощо.


Нагадаємоу 2018 році перемогу в  конкурсі отримали 238 міні-проектів з 122 територіальних громад на загальну суму 61 мільйон 678 тисяч гривень, у тому числі з обласного бюджету 30 мільйонів 780 тисяч гривень.

Читайте також: Сенсорна візитка дитсадка. У Кегичівці відкрили унікальну ігрову кімнату. Фото